Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]sterowanie komputerem poprzez telefon/laptop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

moje pierwsze pytanie brzmi jak sterować laptopem poprzez telefon z androidem [samsung Galaxy S Advance jak coś] chodzi zeby sterować myszką.

a drugie to jak zrobić żebym mogł laptopem poprzez sieć sterować drugim komputerem np. odlanczać mu neta laptop i komputer maja systemy win 7 a router to livebox z zmiennym ip. oczywiście chodzi mi że przez wifi.....

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

witam!

moje pierwsze pytanie brzmi jak sterować laptopem poprzez telefon z androidem [samsung Galaxy S Advance jak coś] chodzi zeby sterować myszką.

a drugie to jak zrobić żebym mogł laptopem poprzez sieć sterować drugim komputerem np. odlanczać mu neta laptop i komputer maja systemy win 7 a router to livebox z zmiennym ip. oczywiście chodzi mi że przez wifi.....

Jezeli chodzi ci o ogolne rzeczy zeby np : .. otwierac zamykac , włączać itd ,

to najprostrzy sposob to Team vievier

( masz 2 komputera pulpit i robisz co chcesz ;) )

Kur*a Moje Pole !

Wyjazd W Pole !

;)

Opublikowano

ale bez instalacji zadnej apki poprostu przez wi-fi

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

@UP: Też jestem zaintesresowany, możesz napisać jakiś tutorial ;) Bo nie ogarniam tego w ogóle a też chciałbym zarządzać kompem przez telefon :D

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

refreszka

Opublikowano

@ref nikt nie zna odpowiedzi?

Opublikowano

Musisz mieć takie nowoczesne rzeczy jak "blutucz" i Wi-Fi! Wiem, że to najnowsza technologia i nie każdy ją ma ale bez tego nie ma jak sterować komputerem, przez inne urządzenie :D Dobra, teraz poważnie. Na pewno masz coś takiego w laptopie, "jak dodaj urządzenie" (nie wiem jak gdzie jest na win7). Tam pojawi się na pewno jakiś kursor, który przeprowadzi cię przez poszczególne kroki. Prawdopodobnie będziesz musiał mieć jakąś aplikacje na smartfona. Możesz takową apkę znaleźć w goglach. Jak nie będzie ci się chciało szukać, to napisz na PW, a podam nazwę i stronę z downlandem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Teamviever na kompa, na androida też jest ale są lepsze rozwiązania. Remote Desktop co juz ktos podal, ale ja korzystam z Splashtop 2. A na Splashtop Gamepad (mozesz pobrac za darmo z neta, taka zielona stronka ;P) to ci wiele gier z kompa pójdzie, i tez da sie normalnie pulpitem sterować. Mi np. CoD: BO 1 chodzi, ale tnie troche na Prestigio Multipad 5570C jakoś tak, ale co sie dziwic jak nawet na kompie tnie :P A tak to grałem w metina, lineage 2, CSa, LoLa nawet z botami :P

Opublikowano

mnie się wydaje tak jeśli chcesz sterować lapkiem kompa stacjonarnego (czy na odwrót) pobierz team viewer na dwa komputery i sie połącz i wuala, odpusc juz sobie zabawe z telefonem ;]

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

chodzi oto ze ta druga osoba ma nie wiedziec ze mu kompa wyloncze np on slicha glosno muzyki mi to przeszkadza i chce mu kompa wylonczyc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...